Over de meest gruwelijke oorlogen zijn de meest schitterende boeken geschreven. U vindt dus ook tweedehands oorlogsboeken bij Betty’s Boek Boetiek. Want oorlogen, hoe verschrikkelijk ook, blijven boeien. In tweedehands oorlogsboeken vindt u meer informatie over hoe een bepaalde oorlog is ontstaan, hoe er in die tijd gevochten werd en met welk materieel. Natuurlijk leest u in deze tweedehands oorlogsboeken ook over hoe een oorlog beëindigd werd.
Tweedehands oorlogsboeken over verschillende oorlogen
Oorlogen zijn van alle tijden. Al in de oudheid werd er gestreden om land en handelsmogelijkheden. Ook religie blijft een oorzaak van veel oorlogen. Oorlogen ontstaan dus om verschillende redenen en in verschillende landen. Soms werken landen samen en soms juist niet. In de tweedehands oorlogsboeken in Betty’s Boek Boetiek vindt u veel informatie over verschillende oorlogen in verschillende tijdperken.
Omdat oorlogen al zo lang bestaan, is er door verschillende overheden door de jaren heen veel geïnvesteerd in oorlogstuig. Zo is ook de ontwikkeling van wapens en ander materieel in diverse boeken opgenomen. Of uw interesse nu uitgaat naar tanks, naar onderzeeboten of naar wapentuig in het algemeen, in de tweedehands oorlogsboeken in Betty’s Boek Boetiek vindt u veel informatie.
Tweedehands oorlogsboeken over wereldleiders
Heel veel wereldleiders hebben te maken gehad met oorlogen. Ze hebben ze zelf verklaard dan wel ondergaan. En iedere wereldleider heeft aan iedere oorlog zijn eigen draai gegeven. Denk hierbij aan Nixon tijdens de Vietnamoorlog of Churchill tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over veel van deze wereldleiders zijn biografieën geschreven. Hierin wordt veel duidelijk over de tijdgeest waarin deze mannen aan de macht waren. Ook de oorlogen waarin zij een rol gespeeld hebben komen in deze tweedehands oorlogsboeken natuurlijk aan de orde.
Tweedehands oorlogsboeken over de Wieringermeer
In de Tweede Wereldoorlog heeft ook de Wieringermeer best wat meegemaakt.
Veel mensen uit Amsterdam kwamen hier op de fiets naar toe tijdens de hongerwinter.
In Amsterdam en andere grote steden was geen eten meer te krijgen en de vruchtbare Wieringermeer kon mensen toch nog voorzien van diverse gewassen als aardappels, uien en penen.
Ook heeft de Wieringermeer aan het eind van de Tweede Wereldoorlog nog flinke schade opgelopen. Dit gebeurde toen terugtrekkende Duitse troepen de IJsselmeerdijk op twee plekken hebben doorgestoken. De bewoners waren van te voren gewaarschuwd en hebben zichzelf en het meeste vee in veiligheid kunnen brengen. Toch heeft deze onderwaterzetting flinke schade opgeleverd. Deze schade is her en der zelfs nu nog te zien. Ook over deze onderwerpen zijn tweedehands oorlogsboeken te verkrijgen.